Tänään sain viestin opettajalta wilmasta kesken päivää. Poika on kieltäytynyt syömästä koulussa, koska hänellä on ollut jotain riitaa kaveriensa kanssa. 

Whaaaat??? 

Kotona haastattelin häntä asiasta, että mistä on ollut oikeasti kyse. Tietenkin vain hänen puoli asioista, mutta silti.

Kaverit olivat leikillään -lapsen mukaan nimitelleet- kutsuneet häntä joillain tietyillä nimityksillä minkä merkityksen vain he itse ymmärtävät.. esim." T**** on ihan JONNE!" ei poika osannut selittää mitä se tarkoittaa, mutta jotain inhottavaa ilmeisesti. 

Hän kertoi että "yhden kerran minä kestin, sitten ne jatkoi sitä yhä, enkä enää kestänyt joten menin yksinäisyyteen itkemään." Kaverit olivat kuulemma olleet hämillään tästä hänen suuttumisestaan, eivätkä ymmärtäneet miksi hän niin kovasti veti "herneet nenään". Poika oli opettajan tilannetta selvitellessä myös kavereille kyllä osannut selittää "mulla tuli niin paha mieli siitä kun te ette lopettaneet vaikka pyysin", mutta kaverit kertoivat että olivat vain läpällä sanoneet eivätkä tienneet että toinen ottaa tosissaan. No, poika oli kieltäytynyt osallistumasta ruokailuun. Syyksi hän sanoi "mulla oli niin paha mieli etten oisi saanut mitään kurkusta alas" 

Kuitenkin hänen oman kertomuksensa mukaan hän oli kuitenkin itse aluksi pukkaillut LEIKILLÄÄN jotakuta toista selkään.. kun kysyin miten hänen tekeminen leikillään on eri asia kuin jos Hänelle tehdään leikillään, hän sanoi että kyllä hän tietää että hänen kaverit TIETÄÄ että hän vaan leikillään. Mutta kun vaan jatkoin, että mistä sinun kaverit sitten voivat tietää että sinä et yhtäkkiä ymmärrä että hekin tekevät vaan leikillään, hän ei osannut vastata. 

Häneen kohdistuvan hän ottaa tosissaan, mutta jos hän itse tekee leikillään, toki muiden on ymmärrettävä että hän ei tee tosissaan. Näin on aina ollut, ei huumorin kukka kuki kun se kohdistuu HÄNEEN! 

Pojat joutuivat asiat VERSO-sovitteluun. Tyypit on siis 5.luokkalaisia. 

 

Poika on ollut sen jälkeen jo pari päivää tosi itkuinen ja kiukkuinen. Vaikka hänelle sanoisi mitä, ihan tuiki tavallisia arjen asioita, hän hermostuu ja tiuskii vaan =/ Toivottavasti viikonloppu vähän rentouttaa hänenkin hermojaan <3