Nyt on taustaa modattu, pitäis olla vähän helpommin luettavissa :) Toivottavasti! ..Harmi kun aiemmin on ollut sellainen ettette ole saaneet kunnolla selvää/teksti hukkuu taustaan :/ Kai sitä pisti vaan kauneuden käytännöllisyyden edelle, niinkuin aina :D

 

Nyt on ollut jotenkin outoa. Toi kaveri on viime viikon minusta ollut epätavallisen hyvän tuulinen, välillä toki tiuskinut niinkuin normisettiin kuuluu, mutta pääsääntöisesti harvinaisen hyvällä tuulella :) 

Mutta nyt sunnuntaina sai yhtäkkiän jonkun h**vetinmoisen hepulikohtauksen joka alkoi kalan maistamisesta :O

..ja päätyi siihen että itki-huusi-raivosi räkä poskella ja pää tulipunaisena :O Kun HÄNELLÄ ON NIIN VAIKEAA!! 

Whaaaat?????

- "Kun mulla on täällä kotona niin hankalaa ja koulussa on ihan vaikeeta ja sitten vielä tulee tämmösiä negatiivisia asioita!" 

Oltiin ihan äimänä että miten niin sulla on kotona niin hankalaa, ja koulussakaan mitään ongelmia pitäisi olla?? 

Kokeista tulee hyviä numeroita ja kavereita riittää eikä puolella lauseellakaan ole maininnut mistään vaikeuksista. 

 

No aikamme kun sitä selviteltiin, selvisi että kotona hän ottaa joka lauseen mitä hänelle sanomme negatiivisesti. Jättää siitä välistä toki huomioimatta sen että itse on ENSIN tullut tiuskimaan ja naama nurinpäin jotain vinkumaan. Sitten kun hänelle ei vastatakaan jotenkin iloisesti, niin me kuulemma "vain riitelemme" täällä kotona :O Vaikka kaikenkaikkiaan tämmöisissä tilanteissa on kyse parin lauseen vaihtamisesta puolin ja toisin. 

Säännöt ja pelirajoitteet oli toki myös tulkittu tähän samaan syssyyn "vaan riitelyksi" :( 

Selitimme juurta jaksain että se on VÄLITTÄMISTÄ. Meillä on vanhempina tehtävä huolehtia että saat tarpeeksi unta, säännöllisesti ruokaa, joka vieläpä on monipuolista ja terveellistä, että huolehdit koulusta hyvin, ulkoilet ja teet asioita mitkä ovat sinulle HYVÄKSI. Meidän tehtävämme on huolehtia myös siitä ettet pelaa liikaa, koska se EI ole sinun aivoillesi ja muulle hyvinvoinnille hyväksi. Ja kaikki tämä huolehtiminen, rajat ja säännöt ovat siksi että me RAKASTAMME sinua. 

Selitimme myös käänteisen puolen, eli kerroimme lyhyesti kodeista ja vanhemmista jotka EIVÄT välitä ja sillon lapset saavat tehdä mitä lystäävät. Mutta poika ymmärsi heti että ei, sitä hän ei kyllä haluaisi! 

 

No "kouluvaikeudet" tarkoittivat sitä, että nykyään hän joutuu tehdä töitä että pysyy kärryille, kun ennen se oli itsestään selvyys että hän on luokkansa parhaita ja menestyy helpolla juurikaan vaivaa näkemättä. Nyt joutuu tosissaan tekemään läksyt kunnolla ja lukemaan kokeisiin todella huolellisesti että saa samoja numeroita mihin on tottunut ja mitä itseltään vaatii (eli kiitettäviä tietenkin!) ja tämän takia hänellä on nyt niin RASKASTA. 

Ymmärrän sen kyllä. Onhan se raskasta. Itse vaan on AINA joutunut tehdä töitä että on selviytynyt edes kutosen-seiskan tasolle :D 

 

Myöskin nämä esiteini-iän muutokset mielessä tuntuvat nyt vaivaavan häntä. Ostimme viime jouluna hänelle kirjan "mitä minussa tapahtuu"- jossa on tosi kivasti ja hauskasti selitetty kaikki teini-iän fyysiset ja psyykkiset muutokset. Kehotettiin toki enemmän sitä nyt lukemaan, koska siinä ne asiat on selitetty tuon ikäisten tasolla ja Oikein, itse ei niin hyvin ehkä osaisikaan selittää. Mutta sen lisäksi toki keskusteltiin vielä niistä ja täytyy vastakin nyt jutella paljon... 

 

Seuraavana päivänä hän oli niin ihana kun sanoi kun töistä soitin hänelle, että "äiti, tänään on ollut ihan täydellinen päivä! Mulla on ollut jotenkin niin HYVÄ olo. Varmaan helpotti se kun sain eilen purettua mun mieltä kun juteltiin asiat selviksi" :) Niinpä, rakkaani! Puhuminen helpottaa <3