Enhän minä -tai kukaan muukaan- osannut ajatella, että hänen näiden "pukeutumis sääntöjensä" taustalla voisi olla mitään sen kummempaa SYYTÄ.. Kai sitä itsekukin ajatteli että poika nyt vaan ON tuommoinen..erikoinen.. Niin kotona kuin päiväkodissakin on saatu tämän asian kanssa taistella, koulussa poika saa nyt ihan keskenään riidellä vaatteidensa kanssa xD Ei vaan.. vaatteet on valittu sen mukaan, ettei tarvitisisi.

 

Hänellä on ollut kummallisia "sääntöjä" näiden vaatteiden suhteen.

Aina pitää olla löysää, ei mikään saa kiristää tai tuntua oikeastaan miltään..

Farkkuja, tai mitään muitakaan housuja kuin college-, verkkari- ja tuulihousuja ei ole koskaan oikein suostunut käyttämään, paitsi pakotettuna joihinkin juhliin ehkä.

Kaappi on ollut -ja on vieläkin- pullollaan vaatteita, mitä ei suostu käyttämään.

Vaatteissa ei saa olla kauluksia, ei niitä lappuja niskassa, kankaan pitää olla tietynlaista ja huom. myös tietyn PAKSUISTA *huoh*

Ei saa olla mielellään resoreita, paitsi jos ne on tosi tosi lödöt eli paita tyyliin liian iso.

Ei huppuja, ei vetoketjuja, nappeja.. siis MITÄÄN YLIMÄÄRÄISTÄ!

 

Nykyään en osta hänelle ainuttakaan vaatetta ILMAN että hän itse on mukana sovittamassa, koska niin älytön määrä on jäänyt upouusia vaatteita käyttämättä, kun ne on "tuntunut pahalta/oudolta" tms... Myös kaikille mahdollisille lahjan ostajille olen sanonut, ettei kannata ostaa turhaan vaatteita.

 

Tätä vaatehommaa alkoi muut ihmettelemään, kun kerroin hänen kammostaan MUSTIA SUKKIA kohtaan. Poika ei siis minkään pakon edessäkään suostunut pistämään mustia sukkia jalkaansa.. ei vaikka kaikki muut olisivat olleet pyykissä, ja vain mustia/tummia puhtaana ja hänen laatikossaan. Laittoi sitten hirveän kohtauksen ja huudon jälkeen lopulta LIKAISET sukat jalkaan, koska ei kertakaikkiaan voinut niitä mustia laittaa =( 

Minulle ei moneen vuoteen selvinnyt mistä tämä mustien/tummien sukkien kammo johtui, kunnes vasta viime vuonna kun pojalla oli kuitenkin ikää jo sen verran enemmän että osasi enemmän sanoittaa ajatuksiaan ja kertoa niistä.. Selvisi että se johtui "niistä ällöttävistä kökkäreistä" =O ..Eli siis nukasta (!!) Hän oli joskus pikkuisena kerran pitänyt tummia sukkia, ja niistä oli jäänyt varpaiden väliin nukkaa.. siitä tämä kammo. Voe elämä!!

 

Ei hän nykyäänkään mielellään pidä tummia sukkia, eikä esim.mitään urheilusukkia (koska niistä lähtee sitä nöyhtää), eikä sukkia joissa on tiukka resori.. mutta ei kuitenkaan enää ole niin hysteerinen mokomasta asiasta =)

 

Kaikkein pahimmillaan tämä vaateshow on aina kun vuodenaika vaihtuu.. eli kun pitäisi siirtyä syksytamineista talvitakkeihin, pipoihin, hanskoihin ja niin pois päin. Silloin ensimmäiset 2-3viikkoa on yhtä huutoa ja raivareita, kun hän ei vaan kestä sitä muutosta, eikä "ole tottunut" (hänen sanojaan) milloin mihinkin vaatekappaleeseen.

Tämä sama show, ihan sama mistä vuoden ajasta vaihdetaan toiseen.. vaikka luulisi että olisi kiva keväällä luopua toppatakista (jota hän syksyllä niin "INHOSI"), mutta eiiii... "kun mä oon niin tottunu siihen"..

 

Että kevättä odotellassa =)