Olen aivan rakastunut tehosekoittimeen jonka "joulupukki toi".. =) 

Poikakin kiinnostui ihan täysillä, kun kerroin mitä sillä voi tehdä ja hän kiinnostui varsinkin smoothieista ja pirtelöistä. Selasikin näiden ohjeita keittokirjoista ihan innoissaan.

Ensimmäinen smoothie valmistettiin suurella innolla yhteistuumin ja voi sentään kun oli jännää =) Poika arveli nyt voivansa alkaa syödä marjoja, "kun ne kerta menee ihan mössöksi"..

Kun koitti smoothien nauttimisen aika.. jäbä oli puolessa tunnissa saanut alas 2 TEELUSIKALLISISTA =O 

Kyselin sitten tietysti, eikä hän tykkää... ja pitkän mutinan jälkeen myönsi ettei tykkää "koska tässä on näitä ihme pilkkuja, ja ne tuntuu niin inhottavilta" *huoh*

 

No ei kai siinä sitten mitään... Olimme tosiaan laittaneet smoothieen mm.vadelmia ja mustaviinimarjoja.

 

Laitoin epätoivoissani jopa facebookkiin kyselyn, josko joku tietäisi onko olemassa ainuttaa marjaa jossa ei ole niitä siemeniä (kuten mansikassa) tai mitään muutakaan "pilkkuja" tai "klönttejä".

Sieltä sain idean paseerauksesta (marjat survotaan siivilän läpi) sekä esim.Bona-soseiden käytöstä smootheihin =)

 

Nyt poika on sitten suostunut juomaan sellaista smoothieta missä on banaania, jotain hedelmäsosetta ja luonnonjogurttia =) Jippiiii!!! 

 

Kyllä näissä on aina pähkäilemistä, että keksii miten hänelle saa sopimaan jonkun jutun, tai miten saisi totutettua eli "sisään ajettua" jonkun uuden raaka-aineen. Koko kesä meni esim. riisiin totuttelussa, ja nyt syökin sitä jo ihan mielellään, jos se on vain keitetty ja sitten huudeltu. Esim.risotto taas EI mene alas...

Mutta vähän kerrallaan... sitten tulee kuitenkin aina niin hyvä mieli kun joku uusi juttu alkaa totuttelun jälkeen maistua =)